Ağzında yalan varken konuşma. (Özdemir Asaf)

Dienstag, 25. Februar 2020

Aranan virüs bulundu mu?


Yıl 2040 Yaşlılara Ölüm
Almanya’da yazdığım “Yıl 2040 Yaşlılara Ölüm” isimli inceleme - araştırma kitabım 1998 yılında Türkiye ve Ortadoğu Forumu Vakfı, Özgür Üniversite tarafından Özgür Üniversite Kitaplığının 7. kitabı olarak Vakıf ve Üniversite Başkanı Dr. Fikret Başkaya’nın önsözü ile yayınlandı.
Bu kitapta o yıllardaki emekli ihtiyarların emekli maaşıları ve tedavi giderlerinin toplamının Almanya’nın bütçesinde çok büyük bir oran tuttuğunu rakamları ile göstermiştim.
Ötenazi denilen ölüm yardımı henüz hiçbir Avrupa ülkesinde yasalaşmamıştı. Ancak gazetelerde ve televizyonlarda yeni yeni tartışılmaya başlanmıştı.
Kuş gribi, İspanyol gribi, ibola gibi salgın hastalıklardan insanlar ölüyorlardı. Ve bu kitabımda ben Kapitalistler için hiç bir şeye yaramayan, sadece aldıkları emekli maaşları ve çok hastalandıklarından tedavi masrafları nedeniyle yük olarak görülen ihtiyarların bir biçimde ölümlerini hızlandırmanın yollarını aradıklarını yazdım. Bunun için ötenazi ve salgın hastalıkların en uygun yöntem olduğunu belirtmiştim.
Aradan otuz yıl geçti ve ötenazi İsviçre, Lüksemburg, Belçika ve Hollanda’da yasalaştı. Tabii şimdilik tedavisi mümküm olmayan ve çok acı çeken hastaların kendi istekleriyle uygulanıyor bu ölüm yardımı.
Kuş gribi, İspanyol gribi, ibola gibi salgın hastalıklar insanları öldürüyordu ama çocukları de öldürüyordu. Bu istenen bir şey değildi elbette. Ve çareleri bulundu.
Şimdi Korona virüs salgını var. Şimdiye kadarki süreçte çocukları pek öldürmediği, ancak yaşlı ve hastalıklı - Kalp, şeker, tansiyon, dolaşım bozukluğu gibi – öldürdüğü ortaya çıktı.
Kapitalistlerin aradığı virüs bulundu mu yoksa? Eğer öyleyse aşısı da ilacı da biraz zor bulunur, bulunursa da çok pahalı olur.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen